Google Stadia-gebruikers melden oververhitte Chromecast Ultra

Google Stadia-gebruikers melden oververhitte Chromecast Ultra

Verschillende Google Stadia-gebruikers melden dat hun Chromecast Ultra oververhit raakt tijdens het gebruik van de dienst. Google ontkent het probleem vooralsnog.

Sommige Reddit-gebruikers laten weten dat hun Chromecast Ultra eens of vaker uitviel tijdens het spelen. Bij het nader inspecteren van het apparaat bleek dat de Chromecast extreem heet was. Sommigen zeggen dat het gebeurt tijdens een lange speelsessie, terwijl anderen melden dat de ‘Chromecast niet in staat is om langer dan tien minuten een game te draaien’ voordat het apparaat oververhit raakt.’

Een community manager van Google heeft ondertussen op het probleem gereageerd en zegt dat oververhitting geen probleem kan zijn:

“We weten dat een vorm van hitte bij een apparaat zorgwekkend kan zijn, maar we kunnen bevestigen dat er geen oververhittingsprobleem is bij de Chromcast Ultra. Tijdens normaal gebruik (zoals kattenvideo’s kijken op YouTube) wordt het apparaat warm, maar werkthet naar behoren .

Het team heeft de hardware, dienst en games uitvoerig getest – inclusief lange Stadia- en videosessies – en er werd geen oververhittingsprobleem gedetecteerd.”

Google geeft echter geen reden voor waarom de Chromecast Ultra van sommige gebruikers uitvalt tijdens het spelen op Stadia.

Gamer.nl kan bevestigen dat de Chromecast Ultra vrij warm kan worden tijdens het gebruik van Stadia, maar oververhitting is in ons geval niet voorgekomen.

Lees ook de onze hands-on impressies van Google Stadia.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Kan zijn dat er andere warmtebronnen bij de chromecast zijn die ervoor zorgen dat ze nog warmer worden. Ik vind wel dat ze hier verder mogen met troubleshooten ipv zeggen dat het in tests niet voor komt.

0

Google heeft weer een hobby project de wereld in geslingerd om te kijken of het werkt. Ze wilden heel graag Sony en MS voor zijn met streaming dan krijg je dit soort issues

0

Aanbevolen voor jou