Een interessant gerucht is te lezen op Nintendo Watch, de Nintendo weblog van Niels 't Hooft, een van de bekendste gamejournalisten van Nederland. In zijn nieuwste stukje geeft hij namelijk aan dat hij van een betrouwbare bron heeft vernomen dat Nintendo op dit moment bezig is aan een nieuwe Game Boy (dus niet de Nintendo DS!). De werknaam van dit nieuwe apparaat is mogelijk Game Boy Evolution. Het apparaat zou een aantal leuke eigenschappen van de Game Boy Advance SP en de GameCube combineren, waaronder de backlight van de Game Boy en het opslagmedium van de GameCube. De graphics van het apparaatje zouden vergelijkbaar zijn met die van SEGA's Dreamcast. Ook aan de backwards compatible vraag die er momenteel nogal heerst bij gamers is gedacht, oude GBA SP games zullen mogelijk via een soort harde schijf gedownload kunnen worden naar het nieuwe systeem.

Naast dit zéér interessante gerucht over de mogelijke opvolger van de GBA SP, wordt er in het artikel ook gesproken over de opvolger van de GameCube, die op dit moment in ontwikkeling moet zijn. Het schijnt dat Nintendo op dit moment twee versies in ontwikkeling zijn, waarna Nintendo de beste zal uitkiezen om hiermee verder te gaan. Op Nintendo Watch heeft Niels 't Hooft ook de mogelijke specs van deze twee versies gepost.GameCube Next Version 1

2.7 GHz PowerPC G5 Processor

512 MB RAM (128 of that dedicated to video, 64 dedicated to sound)

600 MHz Graphics Chip

Built-in 15 GB Hard Drive

GameCube Next Version 2

Dual 1.8 GHz IBM G5 PowerPC Processors

256 DDR Main Memory (64 of that dedicated to sound, a new 7.1 surround technology which will run at a quality of 196 KHz)

128 MB GDDR3 Video Memory

500 MHz Core ATI Graphics Chip (16 Pixel Pipe, 220 Million Transistors)

Built-in 15 GB Hard DriveHet valt meteen op dat er bij beide versies een harde schijf aanwezig is. Dit is opvallend aangezien Microsoft op dit moment nogal twijfelt over een harde schijf in de opvolger van de Xbox, en Sony er helemaal met geen woord over rept. Uiteraard houden we je op de hoogte van toekomstige geruchten over deze twee spelsystemen.

De rest van het artikel is te lezen op Nintendo Watch.