Gerucht: Nieuwe Xbox-controller gelekt op Twitter | Gamer.nl

Gerucht: Nieuwe Xbox-controller gelekt op Twitter | Gamer.nl

Microsoft werkt vermoedelijk aan een nieuwe Xbox-controller. Dat is gelekt door walking cat in een href="https://twitter.com/h0x0d/status/996029444450996224">tweet</a> en de controller is waarschijnlijk bedoeld voor mindervaliden.

Het gaat om een dunne, platte controller en het bevat de meeste gebruikelijke knoppen van de Xbox One, zoals de d-pad. De bijzonderheden zijn de twee zeer grote, zwarte, a- en b-pads.

De controller is waarschijnlijk zo gevormd dat die toegankelijker moet zijn voor mindervaliden. Zo zijn er aan de bovenkant van de controller meerdere symbolen te zien, die ingegraveerd zijn en overeen komen met Xbox One-functionaliteiten. Deze symbolen functioneren waarschijnlijk op zo een manier dat slechtzienden eenvoudig door verschillende functies en menu's kunnen navigeren.

Daarnaast meldt Windows Central dat er drie led-lampjes zijn opgenomen in de controller, die direct boven de d-pad is geplaatst. Deze lampjes moeten overeen komen met de led-lampjes op de eventuele nieuwe Xbox One Elite-controller. Aan de linkerkant zijn ook een usb en een 3,5mm-jack ingang te zien.

In een reactie op het artikel van Window Central zegt de Twitter-gebruiker tevens dat de codenaam van het project 'Project Z' is en dat dit zou staan voor ' Zephyrus'. Het product zelf zou volgens walking cat 'Xbox Adaptive Controller' heten.

Het is niet duidelijk wanneer de controller eventueel op de markt verschijnt. Wellicht komen we meer te weten tijdens de jaarlijkse presentatie op de E3-beurs, die op 10 juni 21:00 Nederlandse tijd plaatsvindt.

Benieuwd naar de andere tijden van de persconferenties? We hebben een overzichtspagina van alle tijden.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou