"Vanaf nu zijn er geen maandelijkse kosten meer voor OnLive. [...] Gratis demo's die speelbaar zijn, gratis video's, gratis chatten met vrienden", zo schrijft Perlman op de blog van OnLive. Het kostte spelers eerst omgerekend 10 euro om maandelijks toegang te krijgen tot de servers. Er moet nog wel altijd betaald worden voor de individuele games die beschikbaar zijn binnen de service.

"We wilden meteen gratis abonnementen aanbieden na de release van OnLive, maar dat is moeilijk wanneer je een nieuw systeem op de markt lanceert. We moesten eerst een grote basis van gebruikers krijgen, voordat we de patronen van gebruikers en hun kosten konden begrijpen. Nu we die fase hebben bereikt, hebben we die maandelijkse vergoeding niet meer nodig", aldus Perlman.

OnLive

OnLive is een online service waarmee games kunnen worden gespeeld via een server in plaats van dat zij geïnstalleerd staan op een pc of via een schijfje op een console draaien. Games kunnen via elke pc vanaf een netwerk worden gespeeld of met een speciaal kastje op een televisie worden aangesloten.