Volgens 3D Realms heeft het nog recht op meer dan 2 miljoen dollar aan onbetaalde royalties afkomstig van Duke Nukem Forever. De game, die meer dan een decennium in ontwikkeling is geweest, werd afgemaakt door Borderlands-studio Gearbox.

Als onderdeel van deze deal verwierf Gearbox ook de rechten op Duke Nukem Forever en een eventueel vervolg. 3D Realms claimt nu dat Gearbox een verkeerd beeld heeft geschetst van de hiermee verdiende inkomsten, en dat het bedrijf dus nog recht heeft op enkele miljoenen dollars aan roylaties. 

Reactie Gearbox

In een reactie aan Polygon meldt Gearbox het volgende over de rechtszaak: "De realiteit is dat Apogee / 3D Realms het meeste gehaald heeft uit de deal. Gearbox heeft 3D Realms met het voldoen aan zijn verplichtingen verrijkt, gered van zijn schulden en bevrijd van de juridische gevolgen die komen kijken bij de meer dan twaalf jaar durende gefaalde poging om Duke Nukem Forever te verschepen."

Gearbox zegt vervolgens dat het zelf vooral geld is verloren als gevolg van de deal, en schade heeft opgelopen aan zijn geloofwaardigheid. "Wellicht is de les hier dat je nooit een zakelijke deal moet sluiten met een game-ontwikkelaar die meer rechtszaken heeft gevoerd dan dat hij games heeft verscheept."