De inkomsten van Xbox Live stegen bovendien met 50 procent. Dit is het tweede achtereenvolgende jaar dat Microsoft winst maakt met haar Xbox-afdeling; tot vorig jaar maakte de gaming-divisie altijd verlies. De eerste Xbox is bovendien nooit winstgevend geweest. Als reden voor de stijging worden onder andere de lancering van de succesvolle shooter Halo 3: ODST en de eind augustus ingevoerde prijsverlaging van de Xbox 360 genoemd.

De Xbox 360-bezitter heeft gemiddeld 8,7 games in zijn collectie staan, zo maakte het bedrijf bekend. Volgens Microsoft is dat het meest van alle spelcomputers van deze generatie. Microsoft heeft inmiddels 34 miljoen Xbox 360's verkocht. Ter vergelijking, Nintendo heeft tot eind juli bijna 53 miljoen exemplaren van de Wii verkocht en Sony's PlayStation 3 staat sinds eind augustus op 24 miljoen verkochte exemplaren.

Daling

De winst van Microsoft als geheel daalde echter met 18 procent, van 2,9 miljard naar 2,4 miljard euro. Hoewel de winst van Microsoft is gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, is de daling minder dramatisch dan analisten in eerste instantie dachten. Microsoft lijdt namelijk al maanden onder het feit dat minder mensen ten tijde van de economische crisis hun computer en software vervangen. Doordat de gepresenteerde cijfers de verwachtingen van analisten overtroffen, stegen de aandelen van Microsoft 9 procent in waarde.