Gamer.nl review: Civilization 4 | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

In 1991 zag een van de beste spellen allertijden het levenslicht. Sid Meier's Civilization haalde overal lovende kritieken en menig gamer zal het introdeuntje nog wel herkennen. Later verscheen er nog een tweede en derde deel van deze enorm populaire serie. In totaal gingen er meer dan 6 miljoen Civilizations over de toonbank.

Nu is Sid Meier terug met het vierde deel, genaamd Civilization 4. Wij keken of dit deel nog steeds die magische X-factor van de vorige delen heeft, en of Firaxis dit deel voor zowel veteranen als beginnende Civ-spelers toegankelijk heeft gemaakt.

De volledige review lees je hier.De eenheden in Civilization 4 hebben nu één waarde voor aanval en verdediging, wat het wat overzichtelijker maakt. Toch heeft men aan enige diepgang gedacht, want de eenheden beschikken vaak ook over specifieke eigenschappen en kunnen tijdens het vechten bonu en verdienen, zoals een betere verdediging in een stad of bijvoorbeeld in de jungle, maar ook aanvalsopties behoren tot de mogelijkheden.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou