Gameregisseur vertrekt bij Halo Infinite

Gameregisseur vertrekt bij Halo Infinite

Gameregisseur Chris Lee werkt niet meer aan Halo Infinite. De ervaren werknemer van 343 Industries is vertrokken bij de studio, maar werkt volgens href="https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-10-28/microsoft-s-new-halo-game-loses-top-director-after-project-delay">Bloomberg </a>nog wel bij Microsoft.

Het vertrek van Lee volgt na een moeizame ontwikkeling. Halo Infinite zou een launchtitel moeten worden voor de Xbox Series X en S, die op 10 november uitkomen. Na slechte kritieken op een gameplayvideo werd het spel echter voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het is nu niet bekend wanneer Infinite uitkomt, al is wel aangegeven dat dit in 2021 zal zijn.

Na het uitstel stelde Microsoft een aantal nieuwe mensen aan bij het project. Halo-veteraan Joe Staten werd ingevlogen om de campagne vorm te geven, terwijl Pierre Hintze werd aangesteld voor de multiplayer. Volgens Bloomberg betekende dit dat Chris Lee aan de zijlijn kwam te staan.

In een kort statement is Lee positief over de studio waar hij al sinds 2008 werkte. "Ik heb Infinite verlaten en ben op zoek naar andere kansen. Ik geloof in het team en heb er vertrouwen in dat zij een geweldige game zullen afleveren en dat dit een goed moment is voor mij om weg te gaan."

Microsoft laat weten dat Lee het bedrijf niet helemaal heeft verlaten. "Chris Lee blijft werknemer van Microsoft en hoewel hij Halo Infinite nu heeft verlaten, waarderen we al zijn werk voor het project tot nu toe."

De ontwikkeling van Halo Infinite kent al langer problemen. In augustus 2019 vertrokken creative director Tim Longo en executive producer Mary Olson bij 343 Industries. Het bedrijf zei toen dat "de creatieve visie en productie van de game" geleid bleef worden door Lee.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

We kunnen wel stellen dat het allemaal niet zo lekker loopt rond de ontwikkeling van de nieuwe halo. Fingers crossed dat ze er nog een kwaliteits game uit weten te persen. Off topic las ook dat the ascent is uitgesteld dit zal ook een Xbox launch game worden. Ons geduld wordt wel op de proef gesteld zo

0
test

Bonnie Ross lekker laten zitten waar ze zit, die trekt het schip wel recht! 😆

0

Aanbevolen voor jou