Op 20 mei dit jaar heeft Amerika een nieuwe wet aangenomen die de verkoop van gewelddadige games aan personen onder de zeventien jaar verbied. Vanaf 27 juli zal de wet ook echt in werking gesteld worden. Worden verkopers betrapt op het overtreden van de wet dan krijgen zij een boete uit de klasse 'Civil 1', wat voor deze overtreding een geldbedrag van $500 betekent.

De persoon die de wet voorgesteld heeft en ook zo'n beetje alles eromheen geregeld heeft is Mary Lou Dickerson. Samen met onder andere de Mothers Against Violence groep pleit de vrouw al een geruime tijd voor de wet.

Tegenstanders zijn er natuurlijk ook. Veel developers zien door de wet diens verkopen van games dalen en gaan de strijd met Mary Lou Dickerson aan. De argumenten die zij naar voren brengen hebben vooral betrekking op het feit dat games eigenlijk een soort van expressie zijn, en het verbod op verkoop van gewelddadige games aan personen jonger dan 17 jaar het in Amerika o-zo-belangrijke First Amendment zou schaden.“I think there will be what you might call a 'chilling effect' in terms of the content that developers create,” Della Rocca said. He described a possible scenario in which retailers, looking to avoid any possible legal trouble simply refuse to stock any violent video games, causing publishers to take notice and possibly decline to fund the development of such games in the future.Voor het volledige verhaal surf je via deze link naar de Puyallup Herald.