Nintendo lijkt helemaal doorgeslagen te zijn op gebied van verkoopprijzen voor hun producten. Als navolging op de mogelijke halvering qua verkoopprijs voor alle nog aankomende GameCube titels uitgegeven door Nintendo, lijkt men namelijk ook met de prijs van games voor de Nintendo DS de lat te willen verleggen. Op de website van Japanse developer Muumuu valt in het online dagboek van president Yukihito Morikawa namelijk te lezen dat de verkoopprijs van NDS cartridges $35,- zal bedragen.

Volgens Morikawa zou een prijs van $35,- voor sommige games alsnog te hoog zijn. De Nintendo DS biedt namelijk de mogelijkheid om er kleine, snel op te pakken games voor te ontwikkelen waar de gemiddelde consument echter nooit een prijs van rond de $35,- voor neer zou willen tellen. Als we Morikawa mogen geloven, dan zouden sommige ontwikkelaars momenteel een beetje op een dood spoor gelopen zijn. Veel van de games die zij ontwikkelen zouden vanwege de omvang ervan gewoon die prijs niet waard zijn om voor te verkopen.In his diary, Morikawa makes some critical statements about the price, saying that 3,800 yen per cartridge for the DS will be too expensive for some games and that it will limit the developers' freedom. Morikawa says that the DS' hardware allows small but unique game ideas to be realized into a product at a low development cost. However, Morikawa continues, the developers won't be able to market those small games, because they can't sell them at a lower price. Dit kan op een aantal dingen duiden. Allereerst kan het betekenen dat de line-up van de Nintendo DS uiteindelijk vooral uit kleine en simpele games zal bestaan volledig gebouwd rond het touch-screen en twee schermen idee. Daarnaast kan het duiden op een mogelijke nieuwprijs van games in de winkel van slechts $35,- met een vergelijkbare prijs in euro's voor Europa. De prijs waarover de president van Muumuu spreekt zou echter ook de minimum prijs kunnen zijn, wat deze berichtgeving meteen een heel stuk minder florizant maakt.

Het is niet te hopen dat de line-up van de Nintendo DS straks vooral uit een heleboel verschillende "minigames" bestaat welke allemaal los verkocht gaan worden voor de al eerder genoemde prijs van $35,- Daarmee zou de handheld het namelijk zwaar afleggen tegen de PSP terwijl zoiets helemaal niet nodig zou hoeven zijn. Er zouden genoeg "grotere" game-ideeën uitgewerkt kunnen worden met de twee schermen en de touchscreen functies in het achterhoofd.