'Final Fantasy 14 kan binnenkort naar Xbox komen'

'Final Fantasy 14 kan binnenkort naar Xbox komen'

De mmorpg Final Fantasy14 kan binnenkort nog naar Xbox-platformen komen. Dat zegt producer Naoki Yoshida in een interview methref="https://game.watch.impress.co.jp/docs/news/1263126.html"> Game Watch.</a>

Er is al eerder gezegd dat de game de overstap zou kunnen maken naar Xbox, maar tot nu toe is de online rpg alleen op PlayStation en pc te spelen. Yoshida legt in het interview uit dat ze al lang met Microsoft aan het onderhandelen zijn.

Yoshida zegt al 3,5 jaar met Phil Spencer te praten, het hoofd van Xbox. "Phil komt elke zes maanden langs bij Square Enix en we mailen ook vaak. Toen we voor het eerst met elkaar spraken, was het cross-platformbeleid van Xbox nog erg strikt", zegt Yoshida. "Ze wilden de spelers nog binnen het platform houden. Maar we deelden allebei het idee dat consoles alleen een middel zijn, en dat het belangrijk is om de community te laten groeien en te luisteren naar wat zij willen."

"Dit was het begin van ons dialoog. Sinds dat moment praten we regelmatig. Phil heeft ook de regels binnen Xbox veranderd zodat FFXIV een realiteit kan worden, om ons te helpen om onze baan makkelijker te maken." Mogelijk kunnen spelers binnenkort een aankondiging verwachten. "Als er binnenkort nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen we dat jullie allemaal vertellen."

Yoshida benadrukt wel dat de relatie met Sony nog altijd erg goed is. "We zijn SIE (Sony Interactive Entertainment) erg dankbaar. Ze hebben ons geholpen met het oude FFXIV, de PS3-versie, en ze ondersteunen ons nog steeds. Alle partners zijn ons dierbaar."

Final Fantasy 14 wordt nog altijd ondersteund met nieuwe content. De volgende patch, Reflections in Crystal, komt op 11 augustus uit.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

@niqomipa Ja maar dat weet toch iedereen met een gezond verstand. Denk ook dat als micro nu 100miljoen consoles had verkocht hadden we neit gamepass zo als het nu is met 1e party games op launch day voor niks.

0
test

@niqomipa daar gaat heel dit artikel niet over. Maar je bent nu wel (bewust of onbewust) hier een discussie over aan het startten wat niet relevant is aan dit artikel. Tip, stoor je er niet aan als iemand jou favoriete console, welke dat dan ook mocht zijn, negatief ziet of er negatief over praat. Speel je een heel stuk gelukkiger kan ik je verzekeren 😉

0

Aanbevolen voor jou