Fan maakt game van Zelda: Breath of the Wild 2D-demo | Gamer.nl

Fan maakt game van Zelda: Breath of the Wild 2D-demo | Gamer.nl

Een Zelda-fan maakt een onofficiële game gebaseerd op de 2D-demo waarmee Nintendo het concept van Zelda: Breath of the Wild uitprobeerde.

Nintendo liet tijdens een keynote op de Game Developers Conference weten dat het bedrijf begon te experimenteren met de mogelijkheden in The Legend of Zelda: Breath of the Wild door een prototype te maken dat op een tweedimensionale game leek. Hierin reageerde alle elementen, zoals vuur en water, al op een realistische manier op elkaar.


Een fan genaamd WinterDrake maakt nu een volledige game gebaseerd op die demo, genaamd Zelda: Breath of the NES. Het is de bedoeling dat een hoop van de mogelijkheden uit Breath of the Wild terugkeren in de game, waaronder een crafting systeem, en physics engine en het wi elen tu en dag en nacht.

Nintendo zorgt er meestal voor dat dergelijke fanprojecten worden geannuleerd. WinterDrake laat weten dat als Nintendo dat probeert, hij de game verder ontwikkelt met unieke, zelfverzonnen personages. Een prototype van de game is nu al speelbaar op itch.io.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou