Fallout-televisieserie volgt niet het verhaal van de games

Fallout-televisieserie volgt niet het verhaal van de games

De Fallout-televisieserie die momenteel in productie is, vertelt niet hetzelfde verhaal als de games.

Dat vertelt Todd Howard in de

Watch on YouTube

van Lex Fridman. De serie speelt zich volgens Howard af in een apart gedeelte van de Fallout-wereld. "Laten we een verhaal vertellen dat in de wereld die we hebben gebouwd past, geen van de regels breekt, kan refereren naar dingen uit de games, maar die het verhaal van de games niet opnieuw vertelt", vertelt hij. "Het bestaat in dezelfde wereld, maar het is een uniek ding, het voegt dingen toe."

Deze benadering haalde Howard over om de serie te maken. "Toen mensen een film wilden maken, wilden ze het verhaal van Fallout 3 of Fallout 4 vertellen en dat was 'meh'. Voor deze serie was de insteek 'hey, laten we iets maken dat bestaat binnen de wereld van Fallout." 

De serie is daardoor volgens Howard niet enkel geschikt voor fans van de games. "Mensen die de games niet hebben gespeeld, die niet hebben ervaren hoe cool Fallout is, kunnen wel de serie kijken."

De televisieserie gebaseerd op Bethesda's Fallout-reeks werd in 2020 al aangekondigd en wordt gemaakt voor Amazon. De serie wordt mede gemaakt door Westworld-bedenkers Lisa Joy en Jonathan Nolan. Laatstgenoemde - de broer van Christopher Nolan - zou tenminste een aflevering regisseren.

Onder de castleden vallen in ieder geval Twin Peaks-acteur Kyle MacLachlan, Aaron Moten (Next), Xelia Mendes-Jones (Havoc) en Walter Goggins (Justified). Captain Marvel-schrijver Geneva Robertson-Dworet en The Officer's Graham Wagner worden de showrunners. Todd Howard is executive producer.

Het is niet bekend wanneer het eerste seizoen van de serie op Prime Video komt te staan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooi zo is genoeg lore in de Fallout Universe die ze kunnen gebruiken voor een eigen verhaal.

0
test

Benieuwd, kan tof zijn

0

Aanbevolen voor jou