Fallout: New Vegas komt op 22 oktober uit in Nederland | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Fallout: New Vegas is het nieuwste deel in de Fallout-reeks. Ditmaal neemt de speler niet de rol op zich van een inwoner uit de Vault, een ondergrondse atoomkelder, maar die van een koerier die levend wordt begraven na een aanslag op zijn leven. Het spel speelt zich af in en rondom New Vegas, de overblijfselen van Las Vegas na de atoomramp waar Fallout om draait. In tegenstelling tot andere gebieden in het Fallout-universum is New Vegas echter redelijk intact gebleven en het zal dan ook mogelijk zijn de oude gokstad in zijn vergane glorie te aanschouwen.

Obsidian

New Vegas wordt ontwikkeld door Obsidian Entertainment, die welliswaar niet meewerkte aan Fallout 3 maar dankzij een aantal voormalige werknemers van Black Isle studios, de ontwikkelaar achter de oorspronkelijke Fallout, wel ervaring heeft met de serie. Nu krijgt de ontwikkelaar een kans om na Bethesda een moderne invulling aan de licentie te geven. Uit eerdere details rondom de game bleek al dat Fallout: New Vegas voornamelijk lijkt op zijn directe voorganger, maar ook elementen uit de eerdere games keren terug. Fallout: New Vegas komt op 22 oktober uit voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou