Facebook Gaming sluit deal met muzieklabels

Facebook Gaming sluit deal met muzieklabels

Facebook heeft een deal gesloten met een aantal grote muzieklabels en -producenten met betrekking tot Facebook Gaming. Dat laat het bedrijf weten in een href="https://www.facebook.com/fbgaminghome/blog/making-music-and-streaming-easier" rel="noopener noreferrer" target="_blank">blogpost</a>.

De deal houdt in dat streamers kosteloos populaire muziek kunnen gebruiken tijdens hun stream, zonder het risico te lopen op een boete of ban van het platform. Onder de partners vallen onder andere Universal Music Group, Warner Music Group, Sony Music Entertainment, Kobalt Music Group, BMG publishing en Merlin.

Partners van Facebook Gaming hebben momenteel toegang tot de optie, maar het bedrijf zegt het later uit te breiden naar meer contentmakers. De muziek wordt toegevoegd aan Facebook Sound Collection, een bibliotheek met momenteel alleen gratis muziek en effecten.

Streamers moeten wel rekening houden met een aantal beperkingen. Zo moeten streams gericht zijn op games, en niet op muziek. Ook kunnen nummers per regio verschillen en is de bibliotheek uiteraard niet compleet.

De muziek wordt beschikbaar meer dan 90 landen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou