Ex-medewerkers BioWare halen crowdfunding-doelstelling | Gamer.nl

Ex-medewerkers BioWare halen crowdfunding-doelstelling | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het bedrag is opgehaald door ruim 3600 mensen, zij krijgen bij een donatie van tien dollar het eerste hoofdstuk van de game. De ontwikkelaars van het spel hebben daarnaast verschillende updates aangekondigd waarmee extra content aan de game wordt toegevoegd. Ook is er een multiplayermodus bevestigd. De inzameling via Kickstarter duurt nog dertig dagen.

The Banner Saga verschijnt in drie verschillende hoofdstukken, die ieder een complete game behelzen, zo meldt Stoic Games. Wanneer het tweede en derde hoofdstuk wordt uitgebracht, is nog niet bekendgemaakt. De multiplayer verschijnt als eerste en wordt gratis beschikbaar gesteld. The Banner Saga richt zich op het verkennen van gebieden en op strategische turn-based gevechten. De game kent bovendien een verhaal waarbij keuzes die spelers maken invloed zullen hebben op het verdere spelverloop.

Stoic Games

De studio achter The Banner Saga, Stoic Games, is opgericht door drie voormalige BioWare medewerkers. De drie werkten binnen BioWare als lead developers aan de onlangs verschenen ma ively multiplayer online game Star Wars: The Old Republic.  


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou