Eve Online-speler koopt schip voor 40.000 dollar

Eve Online-speler koopt schip voor 40.000 dollar

Eve Online-speler en YouTuber Scott Manley heeft een een zeldzaam ruimteschip gekocht voor omgerekend 40.000 dollar. Het geld wordt gedoneerd aan het Rode Kruis om de slachtoffers van de branden in Australië te steunen.

Twee weken geleden startte Eve Online-ontwikkelaar CCP de actie Plex for Good, een oproep aan spelers om hun in-game valuta Plex te doneren aan het Rode Kruis. dat geld inzamelt voor de slachtoffers in Australië. CCP belooft de verzamelde Plex, dat spelers met echt geld of de in-game valuta ISK kunnen aanschaffen, na afloop van de actie in dollars te doneren.

Dat inspireerde Kelon Darklight om zijn zeer zeldzame schip in de verkoop te doen en het geld te doneren aan Plex for Good. Darklight won het ruimteschip, de Gold Magnate, tijdens een PvP-toernooi in 2016 dat invloed had op het verhaal van Eve Online.

Uiteindelijk kocht YouTuber Scott Manley het schip voor 1 miljoen Plex, omgerekend zo’n 40.000 dollar. Op Twitter laat hij zien dat hij de transactie plaatst, waarop veel spelers reageren dat ze bereid zijn the Gold Magnate te beschermen als onderdeel van een vloot. Mogelijk is de transactie de grootste in-game aankoop ooit.

Eve Online

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Toch wel een sterke actie om zoiets zeldzaams te verkopen voor het goede doel!

0

@MelvinChowder het gaat enkel om een paar bits en bytes in een computerbestand... het is niet alsof hij een nier doneert.

0
test

Waarom maakt dat uit? Als iemand, als voorbeeld, een paar euro aan het WNF doneert voor het helpen van dieren in de branden in Australië dan kan ik het ook waarderen. Alle beetjes helpen. En voor 40k kan het Rode kruis veel doen, ook al is het een virtueel zeldzaam schip in een game.

0
test

@ebiker en dat maakt die donatie van 40.000 dollar minder omdat??

0
test

@ebiker Het geld op je bankrekening bestaat toch ook uit Bits en Bytes? Verkoop jij je games op marktplaats ook gratis want het zijn enkel bits en bytes? Wat is dit voor rare logica in 2020?

0
test

@ebiker Hij doneert wel iets wat dus blijkbaar 40.000 dollar waard is. Da's wellicht geen nier, Het is voor een normaal mens wel een klein kapitaal. Bovendien, je bent hier op GAMER.nl, dan zou je toch moeten weten dat voor een hoop mensen een paar bits en bytes heel erg veel kunnen betekenen.

0
test

@ebiker wat hij verkocht was een prijs gewonnen in een ingame toernooi, dit is op geen enkele andere manier te verkrijgen. Wordt het ship tijdens transport vernietigd (of op enig ander moment) dan is deze voorgoed weg. Op dit moment is dit ship 1 van de 2 die nog bestaan. Als ik mij goed herinner zijn er in 2003 en in 2016 toernooien gehouden en in totaal 5 van deze ships uitgegeven. Je kan het dus beter zien als iemand die een zeer gewild en zeer zeldzaam collectors item heeft verkocht voor het goede doel.

0
test

Ja zodat de directeur van dat goede doel een mooie nieuwe auto kan kopen :P

0

Aanbevolen voor jou