Crowd Control Productions, de in IJsland gevestigde ontwikkelaar van Eve Online: The Second Genesis, kondigt vandaag aan dat het spel een defenitieve release-datum heeft. Het online ruimtespektakel zal namelijk op 6 mei in zowel Europa als Noord Amerika in de winkels te vinden zijn.

In EVE Online begin je als speler met een klein ruimteschip en probeer je geld te verdienen met handelen in goederen of met het ontginnen van ertsen in asteroïden. Wanneer je hiermee het nodige geld bij elkaar hebt gescharreld kan je je schip upgraden en overschakelen op de wat meer riskante jobs zoals op premiejacht gaan of voor de piraterij kiezen en andere schepen in het universum plunderen. In deze ruimte bevinden zich, hopelijk, duizenden andere spelers met eenzelfde doel. En op 6 mei krijgt iedereen de kans om hieraan, met een kleine maandelijkse bijdrage, aan deel te nemen.

Ook op grafisch gebied zit het snor met Eve Online, iets wat wederom bevestigd wordt door de nieuwe screenshots die bij ToTheGame te vinden zijn.