Europese Commissie besluit binnenkort of Microsoft's ZeniMax-deal doorgang krijgt

Europese Commissie besluit binnenkort of Microsoft's ZeniMax-deal doorgang krijgt

De Europese Commissie besluit voor 5 maart of de acquisitie van ZeniMax door Microsoft door mag gaan.

Dat blijkt uit berichtgeving van nieuwswebsite Reuters. Microsoft diende het goedkeuringsverzoek 29 januari in en moet nu wachten op het oordeel van de Europese Unie.

De regelgevers van de commissie zouden de deal in de voorlopige beoordelingsfase al goed kunnen keuren, maar kunnen ook een grootschalig onderzoek starten. 

Zoals gezegd, kan de acquisitie van ZeniMax door Micosoft niet doorgaan zonder de goedkeuring van de Europese Commissie. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de Europese Commissie Microsoft verplicht bepaalde compromissen te sluiten. Zo moest Facebook bij de overname van WhatsApp beloven dat het geen gegevens zou delen. 

Met de overname komen franchises als Doom, The Elder Scrolls, Wolfenstein, Dishonored en Quake in handen van Microsoft. Microsoft zegt dat alle 'iconische Bethesda-franchises' worden toegevoegd aan Xbox Game Pass voor console en pc.

Microsoft betaalde 7,5 miljard dollar voor de overname en heeft nu 23 ontwikkelstudio's in bezit. Microsoft hoopt met het kopen van het moederbedrijf van Bethesda zijn positie in de markt te versterken ten opzichte van Sony en Nintendo.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik snap dat het is om bedrijven een monopolie positie te krijgen. Maar waarom moet Europese commissie hier nu over oordelen want zenimax en micro zijn toch bij Amerikaanse bedrijven? Zit er in Amerika niet een commissie die hier al over geoordeeld heeft?

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver ja dat snap ik maar wat heeft de Europese commissie nou te zeggen over 2 Amerikaanse bedrijven. Dat was meer mijn vraag heb wel eens gezien dat het was tussen Amerikaans bedrijf en Europees dat eu ook moet goedkeuren.

0
test

@hulstpower Heel simpel: omdat Bethesda studio's heeft in de EU.

0
test

@poklaan arkhan natuurlijk snap hem duidelijk. Dan zou een Japanse en Canada's variant ook dan toestemming moeten geven.

0

"Zo moest Facebook bij de overname van WhatsApp beloven dat het geen gegevens zou delen". En we weten allemaal wat daarvan terecht is gekomen.

0

@Tinus Tussengas-1 Wat is daar van terecht gekomen dan?

0
test

@Tinus Tussengas-1 Zover ik weet staat whatsapp nog altijd vrij los van Facebook. Vooral omdat Facebook eigenlijk whatsapp wilde integreren in messenger. . En dat is dankzij die regeling niet gebeurd. Je hoeft bij whatsapp niet in te loggen met Facebook. Dus ja er zal mogelijk wel wat info over en weet gaan maar niet zoveel als wanneer je Facebook gebruikt om ergens in te loggen hoor, en die mogelijkheid zie je steeds vaker.

0

Aanbevolen voor jou