Eerste screenshot Carbine-MMO vrijgegeven | Gamer.nl

Eerste screenshot Carbine-MMO vrijgegeven | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Op de blog van de ontwikkelaar is te lezen dat de MMO met zijn setting voor een mix tu en fantasy en sci-fi gaat. Art director Matt Mocarski zegt dat hij hiervoor inspiratie heeft gehaald uit Amerikaanse en Europese stripboeken, evenals Amerikaanse en Japanse animatie.

Als specifieke inspiratiebronnen noemt hij onder meer de animatiefilms Atlantis, The Secret of Nimh en Prince Mononoke. De animatieseries die hem en het team hebben geïnspireerd zijn Naruto en Full Metal Alchemist. Tot slot heeft Carbine nog gekeken naar stripseries als Hellboy, Battle Chasers en Tank Girl, om te zien hoe deze een balans tu en fantasy en moderne technologie weten te vinden. 

Carbine werd opgericht in 2007 en bestaat uit een aantal ex-medewerkers van Blizzard. Binnen het team bevinden zich mensen die onder meer aan Asheron's Call, Fallout 2, Diablo 2, World of Warcraft en de twee EverQuest-games gewerkt hebben. De op Gamescom te onthullen MMO is het eerste project van de ontwikkelaar. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou