EA-oprichter spreekt Madden-maker tegen in rechtszaak | Gamer.nl

EA-oprichter spreekt Madden-maker tegen in rechtszaak | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In een gesprek met de Los Angeles Times zegt Hawkins dat Antonicks rol niet zo groot was als hij zelf beweert. Hij zou een van vele mensen zijn die aan de game hebben gewerkt en zou niet de drijvende kracht zijn geweest. Antonick zou alleen hebben gewerkt aan de 8-bit-versie van het spel. Voor de 16-bit-game wilde EA mensen met "meer geavanceerde" vaardigheden.

Antonick heeft het eerste deel, dat uitkwam in 1988, geprogrammeerd. In het contract dat hij 1986 met EA heeft gesloten, zou staan dat hij royalty's krijgt voor games die van de originele game zijn afgeleid. Volgens Antonick zijn de moderne games ondanks alle veranderingen nog steeds gebaseerd op het origineel. Sinds 1992 zou hij echter geen royalty's meer hebben ontvangen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou