EA ontkent privacyschending Duitse BF3-spelers | Gamer.nl

EA ontkent privacyschending Duitse BF3-spelers | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Een aantal Duitse gebruikers diende een klacht in tegen EA. Dit naar aanleiding van een afbeelding waarop te zien was dat Origin onder meer te zien is dat Origin zichzelf toegang verschaft tot externe applicaties en data die gesynchroniseerd is via mobiele telefoons. Zij reageerden ook door retailexemplaren van het spel terug te brengen naar de winkel en door het spel de laagst mogelijke waardering op Amazon.de te geven. De retailketens Media Markt en Saturn accepteren momenteel ook teruggebrachte exemplaren waarvan de productcode al is gebruikt.

De Duitse krant Spiegel plaatste een aantal pa ages van de gebruikersovereenkomst van Origin die in strijd zouden zijn met de privacywetten in Duitsland. EA heeft inmiddels gereageerd en zette een geüpdatete versie van de voorwaarden online, waarin volgens de uitgever het een en ander verduidelijkt is. Het bedrijf houdt echter vol dat er geen sprake is van een privacyschending en dat Origin geen spyware is. Wel geeft het aan dat er bereidheid is om samen te werken met de Duitse regering om ervoor te zorgen dat de gebruikersovereenkomst wettelijk geaccepteerd is en blijft. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou