'EA Online Pass biedt waar voor je geld' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Niet alleen is het volgens Moore terecht dat Electronic Arts betaald wordt voor de diensten die ze levert, ook zegt hij dat EA gamers een betere online ervaring kan bieden dankzij de extra inkomsten. "Ik kijk naar de investering die we doen in het brengen van digitale ervaringen - het bouwen van een solide infrastructuur, ervoor zorgen dat servers blijven draaien en klantenservice bieden wanneer dat nodig is. Het kost allemaal tijd, geld en moeite", zegt Moore. "De Online Pa is voor ons een manier om digitale content sneller aan de man te brengen. Als het succesvol is, is het aan ons om ervoor te zorgen dat de digitale ervaring vers blijft, 365 dagen per jaar. Daar zitten kosten aan verbonden en wij hebben het recht om daarvoor betaald te worden. Tien dollar lijkt me een hele redelijke prijs voor een game waar je maand na maand zoet mee bent."

EA Sports' senior vice-president of worldwide development Andrew Wilson voegt toe dat de consument EA Sports vertelt dat ze niet veel games willen kopen, maar juist meer geld willen besteden aan een kleiner aantal games. "Ten tijde van laagconjunctuur willen gamers geen drie games kopen, maar twee, en het geld dat ze overhebben aan content uitgeven", geeft Wilson aan.

Online Pa

Eerder werd bericht dat EA Sports de Online Pa ging invoeren om ook geld te verdienen aan de handel in tweedehands games. Spelers die een tweedehands exemplaar van een EA Sports-game kopen, moeten eenmalig een Online Pa kopen om van de online functionaliteit gebruik te kunnen maken. De eerste game waarbij de Online Pa wordt gebruikt is Tiger Woods 11. Deze komt volgende maand uit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou