EA koopt uitgever van Angry Birds | Gamer.nl

EA koopt uitgever van Angry Birds | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Door Chillingo te verwerven, versterkt EA Mobile zijn marktleiderschap op het Apple-platform, evenals zijn positie als vooraanstaande uitgever van draadloos entertainment", aldus een woordvoerder van EA. "EA is erop gebrand om de autonomie van Chillingo te behouden, zodat zij door kunnen gaan met het beheren en uitbouwen van hun sterke relaties met onafhankelijke ontwikkelaars." Een bron meldde aan website Reuters dat EA 20 miljoen dollar heeft betaald voor de uitgever, al kon EA dit niet bevestigen.

Chillingo is het best bekend als de uitgever van het door Rovio Mobile ontwikkelde Angry Birds. Ook gaf het onlangs de verkoophit Cut the Rope voor de iPhone uit. Van Angry Birds is voor het iOS-besturing ysteem sinds kort een Halloween-versie beschikbaar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou