Een paar dagen geleden hadden we al enige geruchten omtrent de volgende Oddworld game, vooralsnog zonder naam. Het spel zou namelijk niet, zoals Munch's Oddysee, door Microsoft worden uitgegeven, maar door Electronic Arts. Vandaag heeft deze uitgever het gerucht officieel bevestigd middels een persbericht, waarin tevens wat nieuwe informatie over het spel te lezen is.

Stranger zal in de loop van 2005 op de markt komen en zal op zowel Playstation 2 als Xbox verschijnen. Je krijgt in het spel de rol aangemeten van een personage, the Stranger genaamd, een soort van wild-west premiejager die jaagt op bandieten in het Oddworld universum. De speler zal, al spelende, een verhaal ontrafelen waarmee hij achter de ware aard van deze premiejager zal komen.

Naar verluidt zal Stranger speelbaar zijn vanuit eerste persoonsperspectief, maar daarover wordt in het persbericht nog met geen woord gerept. Een officiële onthulling, met screenshots en allicht wat filmpjes, wordt verwacht in de loop van juli. Tot die tijd zit er niets anders op, dan wachten op wat komen gaat.