DriveClub-studio Evolution Studios voorgoed gesloten | Gamer.nl

DriveClub-studio Evolution Studios voorgoed gesloten | Gamer.nl

Evolution Studios, de ontwikkelaar van de PS4-racegame DriveClub, heeft zijn deuren gesloten. Dat bevestigt Sony in een statement.

De meest recente game van de studio, DriveClub, werd geplaagd door uitstel en negatieve kritieken bij release, mede door een onstabiel netwerk. Na release werd de game uitgebreid met (gratis) downloadbare content, waardoor veel spelers een positievere mening over de game kregen. Een jaar geleden werden er al 55 mensen ontslagen bij Evolution.


Sony laat weten dat het gaat proberen om een gedeelte van het team over te plaatsen naar andere studio's, maar verwacht wordt dat er ook veel talent verloren zal gaan. "Wanneer toepa elijke kansen binnen Sony niet mogelijk zijn, a isteren we werknemers op wat voor manier dan ook, waaronder het praten met andere ontwikkelaars."

Evolution Studios was jaren een gevestigde naam in de Britse game-ontwikkeling en was al meer dan tien jaar onderdeel van SCE Worldwide Studios. Naast Driveclub werkte de studio onder andere aan de Motorstorm- en WRC-reeks.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou