Doom….jaren geleden was het toch wel één van de meest spannende en toffe games op de markt. Met Doom III gaat ID proberen vooral de spanning te overtreffen; waardoor het spelen van het spel bijna op een film gaat lijken. En toen dachten ze…waarom verfilmen we het spel niet gewoon?

Warner Brothers heeft de uitdaging aangenomen en heeft een paar topmensen op het project gezet. Enkele bekende namen die meewerken aan Doom: The Movie zijn John Wells (producer ER) en Lorenzo Bonaventura (werkte o.a. aan The Matrix). Om de kwaliteit van de film hoog te houden voert ID strenge kwaliteitscontrole uit op het script; en volgens Todd Hollenshead ziet het er allemaal netjes uit.

De deal is voor Hollywood begrippen enorm streng; zo streng dat eerdere deals met Columbia zijn Universal mislukte. In het contract staat bijvoorbeeld dat er voor een bepaalde datum met de opnames moet zijn begonnen. Gebeurt dit niet; dan vervallen de filmrechten voor Warner Brothers direct. "I think DOOM 3 is a great property...and so do [Wells and Bonaventura]. So we're focused on a strong script and from there build the momentum to attract the right director and actors." Door de strenge controle van ID wordt Doom: The Movie eindelijk eens een film, gebasseerd op een game, die de moeite waard is.