Donkey Kong-records van Billy Mitchell afgekeurd | Gamer.nl

Donkey Kong-records van Billy Mitchell afgekeurd | Gamer.nl

Billy Mitchell was de recordhouder voor eerste persoon die een miljoen punten op de Donkey Kong-arcademachine behaalde. Zijn record is na een aantal decennia echter afgekeurd door Twin Galaxies.

Twin Galaxies is de organisatie die records en prestaties van gamers bijhoudt. De organisatie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de recordpogingen van Mitchell en concludeert nu dat Mitchell niet op een originele arcademachine heeft gespeeld, wat val pelen mogelijk maakt.

Mitchells record was veelbesproken, omdat er al langer geruchten gingen dat hij val peelde. Die mogelijkheid, alsmede de strijd tu en hem en nummer twee Steve Wiebe, is tevens het onderwerp van de documentaire The King of Kong.

Alle scores zijn nu van Twin Galaxies afgehaald. De organisatie heeft ook Guinne World Records verwittigd. Steve Wiebe is nu de eerste persoon ter wereld die een miljoen punten haalde in Donkey Kong. Overigens hadden beide heren niet de hoogste score ooit in de game. Die eer gaat naar Robbie Lakeman met een score van 1.247.700.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou