Het schaakspel heeft de tand des tijds aardig doorstaan. Met slechts zeven verschillende eenheden en een vierkant speelveld met 64 vakjes zijn oneindig veel posities mogelijk welke allen om een andere strategische aanpak vragen. Toch vond men het bij Vivendi tijd worden om het schaakspel eens in een ietwat ander jasje te gieten.

Met Hoyle Majestic Chess staat namelijk een hele wereld vol schaakpuzzels voor je klaar. Door het behalen van zo'n puzzel krijg je geld om nieuwe schaakstukken aan je arsenaal toe te voegen. Met dit arsenaal daag je vervolgens andere legers uit welke zich ook ergens op de wereld huisvesten. Een aantal tutorials leggen je uit hoe je met een beperkt aantal stukken een koning schaakmat zet. Hierdoor wordt je langzaam in het schaakspel geleidt en zal je uiteindelijk een echte schaakgrootmeester worden.

Vandaag is een demo van het spel verschenen welke met zijn omvang van 60 Mb hier te downloaden is en je alvast laat proeven van de hierboven samengevatte Adventure Mode.