Criterion mag weer aan Need for Speed-franchise werken

Criterion mag weer aan Need for Speed-franchise werken

Criterion Games is door Electronic Arts wederom op de Need for Speed-franchise gezet.

De laatste Need for Speed-game van Criterion is het in 2012 verschenen Need for Speed: Most Wanted. De franchise ging daarna naar het speciaal voor de reeks opgerichte Ghost Games, hoewel Criterion hier en daar nog meehielp met de ontwikkeling.

Verder heeft Criterion vooral Dice geholpen met de ontwikkeling van Star Wars Battlefront 2 en Battlefield 5. De studio is vooral bekend om Burnout Paradise. EA en Criterion hebben vooralsnog geen nieuwe game in de raceserie aangekondigd.

Ghost Games, dat de afgelopen jaren zich op Need for Speed heeft gericht, wordt omgedoopt tot EA Gothenburg. De studio gaat zich richten op het ondersteunen van andere EA-studio's. Wel dreigen er ongeveer dertig werknemers hun baan te verliezen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Sinds NFS Shift heb ik alle NFS games links laten liggen

0
test

Wat mij betreft is dit zeer slecht nieuws. Ghost Games was echt bezig om Need for Speed weer in de richting te krijgen van NFS Underground, Most Wanted '05 en Carbon. Elke game die ze uit brachten kwam steeds een stapje dichterbij en met Heat waren ze er echt bijna. Het is de eerste Need for Speed sinds NFS Undercover die ik weer écht met plezier heb gespeeld. De combinatie tussen snelle supercars, goedkope hokken en de Japanse auto's van de jaren 90 en die aan de eindstreep ongeveer even snel weten te maken terwijl je ze qua uiterlijk helemaal kon aanpassen is wat voor mij Need for Speed als serie definieerde. Ik ben echt bang dat Criterion dit concept compleet om zeep helpt en weer terug gaat naar het concept van Hot Pursuit, oftewel alleen maar supersnelle super- en hypercars die niet aan te passen zijn en politie achtervolgingen. Geen verhaallijn, groot aanbod aan auto's en vooral geen tuning meer.

0

Aanbevolen voor jou