De makers van True Crime: Streets of L.A., de nieuwe misdaadgame van Activision, durven zonder schroom te beweren dat hun spel wel eens de nieuwe GTA zou kunnen worden. Men doet er dan ook alles aan om in dit doel te slagen. Zo heeft men aan het GTA concept de nodige elementen uit Max Payne toegevoegd, zoals spetterende bullet-time effecten en erg veelzijdige vuurgevechten. Ook is het mogelijk op de vuist te gaan met tegenstanders en hierbij staat dan weer een ruim aantal moves voor je klaar.

Ook het rijden in auto's is, net als in GTA, een belangrijk onderdeel van het spel. Met een hele reeks bolides kan je een zorgvuldig nagebouwd Los Angeles doorkruisen. Wel is de game een stuk realistischer van opzet dan de GTA reeks, waardoor de typische arcade elementen als hidden packages niet terug te vinden zullen zijn. True Crime belooft een echte, hedendaagse gangstergame te worden en om het allemaal nog wat lekkerder te maken leveren topacteurs als Michael Madsen en Christopher Walken hun stemmen voor het spel.

Als je alle elementen zo opsomt lijkt het erop dat True Crime alles in huis heeft om tot de Pulp Fiction onder de computergames te gaan behoren. In november zullen we zien of alle elementen op hun plaats zijn gevallen. Het spel komt uit op Xbox, GameCube en PS2, dus iedereen kan er alvast van genieten. Bekijk de screenshots bij Worthplaying en kom alvast in de stemming.