Xbox 360-bezitters betalen 800 Microsoft-punten voor de downloadbare content, PlayStation 3-bezitters €9,99. Trails of St. Lucia voegt een nieuw personage toe, St. Lucia, een engel die aan Dante's zijde kan meevechten in speciaal daarvoor ontworpen arena's. Spelers staan verschillende beproevingen te wachten, waarbij samenwerken tussen de twee personages van belang is.

Het is ook mogelijk zelf beproevingen te ontwerpen en die te delen met andere spelers. Beproevingen van andere spelers kunnen worden gewaardeerd, van één tot vijf sterren, waardoor het makkelijk moet zijn om de leukste zelfgemaakte beproevingen te downloaden. Trails of St. Lucia verschijnt op 29 april.

Niet gratis

Electronic Arts heeft lange tijd geen uitsluitsel willen geven over de prijs van Trails of St. Lucia. Sommige mensen dachten dat de uitbreiding mogelijk gratis beschikbaar zou worden gesteld, omdat de downloadbare content duidelijk werd gepromoot als een soort van bonus in het hoofdmenu van Dante's Inferno. Ook zou het vooruitzicht op gratis downloadbare content ervoor zorgen dat mensen hun spel niet direct in de tweedehands verkoop doen.