Comments op Twitter kunnen leiden tot ban op Twitch | Gamer.nl

Comments op Twitter kunnen leiden tot ban op Twitch | Gamer.nl

Twitch maakt veranderingen aan hun anti-pestbeleid dat ook pesten op andere media tegengaan.

Op hun blog liet Twitch weten dat ze hun bedrijfsbeleid met betrekking tot pesten en hatelijke commentaar bij gaan spijkeren. Volgens fans zijn sommige richtlijnen "niet duidelijk genoeg of, in sommige gevallen, niet krachtig genoeg om orde te houden in deze veranderlijke omgeving". Bovendien zou het te lang duren voor Twitch actie onderneemt. Om deze reden gaan ze hun beleid en het proces voor admins aanpa en.

Hatelijk commentaar kan resulteren in een schorsing. Bovendien zullen admins kijken naar pesten op andere media zoals Twitter. Als gebruikers andere media gebruiken om iemand op Twitch lastig te vallen zal dit gezien worden als een overtreding van het beleid. Bij deze overtreding wordt getracht rekening te houden met de context waarin opmerkingen gemaakt worden.

Ook wordt het beleid voor moderators in zijn geheel aangepast om seksuele content tegen te gaan. Hiervoor wordt er gekeken naar "contextuele elementen zoals de stream-titel, camerahoeken, emotes, panels, kleding, overlays en chat moderation". Deze content is verboden op Twitch omdat er bezoekers zijn van alle leeftijden en culturen.

Alle veranderingen zijn te vinden onder de gemeenschapsrichtlijnen. De regels gaan in op 19 februari om 18.00. Tot die tijd worden de oude regels gehandhaafd. Gebruikers moeten clips en VODs die niet in overeenstemming zijn met de nieuwe regels verwijderen voor het nieuwe beleid ingaat.

Twitch logo
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou