Bloomberg: 'Al jaren seksueel wangedrag bij Ubisoft'

Bloomberg: 'Al jaren seksueel wangedrag bij Ubisoft'

Volgens een nieuw rapport van href="https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-07-21/ubisoft-sexual-misconduct-scandal-harassment-sexism-and-abuse" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Bloomberg </a>was er al jaren sprake van seksueel wangedrag en racisme bij Ubisoft. Verschillende huidige en ex-werknemers spraken zich grotendeels anoniem uit.

Bloomberg deelt verschillende verhalen van werknemers over onder andere Serge Hascoët, inmiddels ex-CEO van Ubisoft. Hascoët zou onder andere vrouwen benadelen die weigerden met hem te drinken in stripclubs, ongepaste opmerkingen maakte naar vrouwen tijdens meetings en werknemers cakes met wiet geven zonder dat ze dat wisten. Ook zouden de CEO en andere hoofden racistische opmerkingen hebben gemaakt over acteur John Boyega in Star Wars: The Force Awakens.

Daarnaast wordt Maxime Belánd genoemd, het vertrokken hoofd van Ubisoft Toronto. Belánd zou samen met zijn vrouw meldingen bij de HR-afdeling bagatelliseren, vrouwen ongevraagd aanraken en iemand hebben gewurgd tijdens een feest.

Het gedrag van Ubisoft-hoofden zou invloed hebben gehad op de ontwikkeling van verschillende games. Zo werd de keuze om enkel met een vrouwelijk personage te spelen in Assassin's Creed regelmatig teruggedraaid volgens verschillende werknemers omdat vrouwen lastiger te verkopen zouden zijn.

Ubisoft heeft kort na de beschuldigingen drie topmannen ontslagen. Mede-oprichter Yves Guillemot zei toen:

"Ubisoft is tekortgeschoten in zijn plicht om een veilige en inclusieve werkomgeving te creëren voor zijn werknemers. Dit is onacceptabel, omdat giftig gedrag direct indruist tegen de waarden waarop ik nooit compromissen sluit, en dat ook nooit zal doen. Ik ben toegewijd om grote veranderingen door te voeren in het bedrijf om onze werkcultuur te verbeteren en te versterken."

In de toekomst zegt het bedrijf de maatregelen toe te lichten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Jezus je zal er werken wtf, je personeel space cake geven en dan niet zeggen wat het is wtf als dat mijn werkgever was waren er echt wel koppen gerold

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@CroniC nee, iemand ongevraagd drugs toedienen is niet ok, ook niet als diegene t zelf ook wel eens gebruikt.

0
test

@rpenning Ik had wel gelachen als collega, maar kan me voorstellen dat t not done is en het ook nergens op slaat om te doen.

0

Denk dat het wel wat met je doet, macht hebben over andere. Sommige mannen hebben wilde fantasieen die ze vast wel tot een werkelijkheid zouden willen brengen. Vreemd dat je als baas van je organisatie geen signalen of verhalen hebt gehoord of je hebt gewoon je kop in het sand gestoken. Benieuwd of dit enige invloed gaat hebben in ubisoft game verkoop cijfers.

0

Aanbevolen voor jou