BioWare gaat zich richten op internet als platform | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

BioWare's Greg Zeschuk gaf tijdens de Develop-conferentie aan dat zijn studio momenteel de mogelijkheden voor Flash-, browser en iPhone-spellen uit aan het zoeken is. "Wat is tegenwoordig nog succesvol in deze industrie, als je het in het algemeen beschouwt? Elk jaar gaat het een beetje slechter, we kunnen de economie daar niet langer de schuld van geven. Het gaat om online", aldus Zeschuk.

Hoewel het bedrijf grote titels zal blijven uitbrengen, laat Zeschuk weten dat BioWare zich tevens "vrij agre ief" gaat oriënteren op kleinere projecten, zoals op internet gebaseerde MMO's. Zeschuk legt vervolgens uit waarom BioWare voor deze strategie gekozen heeft: "De toekomst ligt niet noodzakelijk bij de consoles. Dat is het verleden. Het gaat een flinke klus worden om vooruit te gaan, maar al die nieuwe bedrijven die met het internet aan de slag gaan zijn de toekomst."

BioWare was eerder verantwoordelijk voor titels zoals Ma Effect, Dragon Age en werkt daarnaast aan de grootschalige MMO Star Wars: The Old Republic.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou