Bethesda brengt racer Wheelspin exclusief voor Wii uit | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In deze futuristische racer behalen de wagens duizelingwekkende snelheden van 650 kilometer per uur. Ontwikkelaar Awesome Play wil de mogelijkheden van de Wii dan ook tot het uiterste benutten en heeft als doel gesteld de game op 60 frames per seconde te laten draaien in een 480p breedbeeld resolutie. "Als je het spel in actie ziet is het moeilijk te geloven dat het op de Wii draait", aldus Archer Maclean, oprichter van Awesome Play.

Onder de spelmodi zitten naast een race-modus, waarbij tegen zeven andere tegenstanders geracet dient te worden, ook Solo- en Battle-modi. In de Solo-modus neemt de speler het op tegen de klok of moet hij verschillende uitdagingen voltooien. Bij Battle komen er wapens om de hoek kijken waarbij de tegenstanders van de baan geschoten kunnen worden. De Race- en Battle-modi zijn in ieder geval via splitscreen met meerdere spelers te spelen.

Besturingsmogelijkheden

Voor de besturing van Wheelspin kan gekozen worden om de Wii controller, Nunchuck, GameCube controller of het stuurwieltje te gebruiken. Het spel moet komende herfst in de winkels liggen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou