Bekijk het wereldkampioenschap Fortnite tijdens het spelen van Fortnite

Bekijk het wereldkampioenschap Fortnite tijdens het spelen van Fortnite

Het wereldkampioenschap Fortnite kan straks niet alleen op de sociale kanalen van het spel worden gevolgd, maar ook in het spel zelf. Door middel van een Picture-in-Picture-functionaliteit wordt de livestream linksonder in het beeld weergeven tijdens het spelen.

Van 26 tot en met 28 juli vindt het wereldkampioenschap Fortnite plaats in New York City. Het toernooi, dat het grootste evenement tot nu toe wordt voor het battle royale-spel en een prijzenpot van maar liefst dertig miljoen dollar heeft, wordt live uitgezonden op Twitch, Youtube, Twitter en Facebook. Epic Games heeft nu echter aangekondigd dat het ook mogelijk wordt om het WK te kijken in Fortnite zelf.

Fortnite-spelers kunnen sinds deze week gebruik maken van een Picture-in-Picture-functionaliteit. Hiermee wordt de Engelse livestream van het wereldkampioenschap op een klein scherm linksonder in het beeld van het spel weergeven, ook tijdens het spelen. De functionaliteit staat standaard ingeschakeld, maar spelers hebben de keuze om het scherm te sluiten.

Het mogelijk maken om het wereldkampioenschap Fortnite te bekijken tijdens het spelen van de game, is een opvallende keuze van Epic Games. Eerder deze week werd namelijk nog een artikel gepubliceerd door Forbes, waarin wordt verteld dat de evenementen van Fortnite steeds minder worden bekeken. De nieuwe Picture-in-Picture-functionaliteit is dus mogelijk een manier om hogere kijkcijfers te kunnen trekken voor het aankomende wereldkampioenschap.

Fortnite

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Slim en handig :-)

0

Mega irritant. Echt, het “wk” fortnite? En daar verdienen ze miljoenen euro’s? De wereld is ziek.

0
test

@Voci Waarom? Allereerst, ik heb niks met fortnite, maar waarom zou het ziek zijn? Ik heb niks met tennis. Daar is ook een WK van en gaan ook miljoenen in om.

0
test

@Voci Gebaseerd op niks..

0

Aanbevolen voor jou