Battlefield: Modern Combat, de eerste consolegame in de Battlefield franchise van Electronic Arts, is maar liefst een jaar veschoven. De release stond oorspronkelijk geplanned voor de herfst van 2004, maar Electronic Arts heeft Digital Illusions een jaar langer de tijd gegeven om aan het spel te werken, met een nieuwe releasedatum in de herfst van 2005.

De reden voor de vertraging is het feit dat men besloten heeft een uitgebreide singleplayercampaign aan het spel toe te voegen, omdat gebleken is dat hier bij de consumenten veel vraag naar is. Oorspronkelijk zou het spel puur op multiplayer gefocust zijn, met ondersteuning voor zowel Xbox Live als PS2 Online. Waarschijnlijk is een online-only game bij de huidige stand van zaken nog niet lucratief genoeg op de console:"The postponed launch of Battlefield: Modern Combat means lower royalty incomes during 2004. On the other hand the potential for better royalty incomes during 2005 will increase prominently," said Patrick Söderlund, CEO at Digital Illusions.

"Adding more time to the development cycle of the game will result in a stronger feature set and more compelling product," said Greg Richardson, General Manager, EA Partners. "We are confident that this decision will result in a stronger product and increased sales."

De consolegamers die stonden te popelen het online slagveld met 23 andere spelres te betreden zullen dus een jaartje langer moeten wachten. Er staat hen nu wel een beter afgewerkt en uitgebreider product te wachten, dat ook offline te spelen is. De positie van LucasArts, dat met Star Wars: Battlefront nog wel dit jaar een soortgelijke game op de markt zal brengen, lijkt door deze zet van Electronic Arts sterk te zijn verbeterd.