Dice maakt easter egg van Battlefield 1-fan werkelijkheid | Gamer.nl

Dice maakt easter egg van Battlefield 1-fan werkelijkheid | Gamer.nl

Een Battlefield 1-easter egg speelt in op een grap gemaakt door een fan op Twitter.

In januari maakte Flakfire een grap op Twitter waarmee hij verwees naar de lange reload-animatie van het MG 08/18 machinegeweer. Hij moest bij het draaien van de hendel denken aan een 'Jack in the box' en plaatste een korte clip waarin hij doet alsof zijn wapen het 'Pop goes the weasel'-deuntje maakt.

Ontwikkelaar Dice nam dit nog een stapje verder en voegde een easter egg toe aan het spel. Als er nog dertien kogels in het magazijn van de MG zitten als een speler zijn wapen opnieuw gaat laden, wordt het deuntje afgespeeld.

Nadat DannyOnPC dit ontdekte en op Reddit plaatste, bevestigde Ryan Duffin, een werknemer bij EA Dice Los Angeles, op Twitter dat het echt is.

De MG 08/18 is een wapen in Battlefield 1 dat afgelopen februari werd geïntroduceerd in de Apocalypse-uitbreiding in februari. Spelers kunnen het vrijspelen door vijftig kills te maken met de support-kla e. Als er nog kogels in het magazijn zitten duurt herladen erg lang, dus het wordt aangemoedigd om elke kogel af te schieten voordat het geweer wordt herladen. Echter krijgen spelers dan geen muziekje.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou