Baldur's Gate 3-savefiles werken niet meer na komende patch

Baldur's Gate 3-savefiles werken niet meer na komende patch

Een aankomende patch van Baldur's Gate 3 zorgt er indirect voor dat huidige savefiles van spelers niet meer werken.

Baldur's Gate 3 is op dit moment verkrijgbaar via Steam Early Access en zit dus nog in bèta. Eerder waarschuwde ontwikkelaar Larian Studios al dat in de toekomst savefiles van huidige spelers onbruikbaar zouden worden. Dat gebeurt dus bij aankomende patch, die volgens de ontwikkelaar op elk moment uit kan komen. De derde patch brengt vooral aanpassingen aan het verhaal van de game met zich mee.

Om er voor te zorgen dat huidige spelers toch door kunnen spelen met hun savefile, blijft de huidige versie van de game beschikbaar - de patch waarin het verhaal op de schop gaat hoeft dus niet per se gebruikt te worden. Mensen kunnen de oude versie blijven spelen door met de rechtermuisknop op Baldur's Gate 3 in de Steam-bibliotheek te klikken, naar 'Properties' en 'Betas' te gaan en vervolgens 'patch 2' in de lijst te kiezen. Larian raadt spelers die twijfelen over de patch aan om automatische updates in de game uit te zetten.

Het blijven spelen van de oude versie is overigens alleen mogelijk in de pc-versie van de game. Op Google Stadia wordt alleen de nieuwe versie speelbaar, en zijn huidige savefiles sowieso niet meer te gebruiken.

Baldur's Gate 3

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Top oplossing, echt fijn om een ontwikkelaar te hebben die ook écht meedenkt met zijn fans en niet alles maar gewoon doordrukken. Heb er zelf zo'n 15 uur in gestoken nu maar toch weer gestopt. Na elke grote patch ga ik wel f kijken wat de veranderingen zijn maar wil toch echt pas volle bak aan de slag als de hele game speelbaar is en mijn character niet meer gewiped wordt. Heb een hekel aan constant opnieuw beginnen en wil me storten op 1 character, verder echt een heerlijk spel.

0
test

wellicht wel even handig om te melden dat de game niet alleen maar op steam en stadia te krijgen is maar ook op GoG. Klein slordigheidje, net als overigens het nog altijd blijven melden dat de originele versie van Dragon quest XI (dus niet de S versie) Alleen op ps4 verkrijgbaar is terwijl deze ook gewoon op pc is verschenen (sorry voor de off topic, maar dit hebben jullie al meerdere keren fout vermeld)

0
test

@darkmanwls PC gaming staat bij de redactie al jaren in de schaduw van console gaming. Dat er niet vermeld wordt dat een game ook op PC verkrijgbaar is gebeurd heel vaak. PC only games lijden er ook onder.

0

Aanbevolen voor jou