Australië denkt over tolerantere gamekeuring | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het probleem in het keuring ysteem is dat de hoogste keuring die een game kan krijgen 15+ is. Aan games die voor spelers van 18 jaar en ouder zijn bedoeld, kan zodoende geen pa ende keuring worden gehangen en daarom worden deze games vaak verboden in dit land of aangepast.

Volgens de overheid wordt er gediscu ieerd over de vraag of hetAustralian National Cla ification Scheme 18+ als keuring op moetnemen. Inwoners van Australië zijn vrij om tot 28 februari hun meningte verkondigen.

Censuur

Meerdere games zijn gecensureerd of überhaupt niet uitgebracht in Australië. Uit zombieshooter Left 4 Dead 2 zijn het bloed en losgeschoten ledematen bijvoorbeeld verwijderd. 50 Cent: Bulletproof en de volgend jaar uit te komen shooter Aliens vs. Predatorzijn allebei verboden in Australië. Aankomende vrijdag gaat dekeuringsinstantie Aliens vs. Predator echter opnieuw keuren, nadatuitgever Sega in beroep ging tegen de uitspraak.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou