Atlus vervangt homofobe scènes uit Persona 5 Royal

Atlus vervangt homofobe scènes uit Persona 5 Royal

Atlus gaat een paar homofobe scènes uit Persona 5 Royal vervangen. Dat maakte de ontwikkelaar onlangs bekend tegenover href="https://www.ign.com/articles/persona-5-royal-will-change-homophobic-scenes-for-western-release" rel="noopener noreferrer" target="_blank">IGN</a>.

Het gaat om twee scènes met de personages Scruffy Romatic en Beefy Trendsetter. Deze twee personages zijn twee mannen die zich opdringen aan Ruiji, een middelbare scholier. Dit doen ze één keer in de stad en één keer op het strand.

Toen de game uitkwam werden de scènes en personages niet goed ontvangen. Fans vonden het niet kunnen dat deze personages stereotyperend gedrag vertoonden en ze zich seksueel opdrongen aan een middelbare scholier. De game komt over een maand uit in het Westen op de PlayStation 4 en Atlus besloot voor de release de scènes aan te passen, omdat ze vonden dat deze personages niet geschikt waren voor het Westerse publiek. Je kan één van de scènes hieronder bekijken.

Watch on YouTube

Wat er precies veranderd gaat worden is nog niet bekend. Het enige wat Atlus wil loslaten is dat ze dit zien als een kans om hun fouten recht te zetten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Vind er eigenlijk niks mis mee of is dat gek?

0
test

@HunterSeeker Nee is niet gek... Ik vind er ook niks mis mee.

0

Ik vind dit wel wat vreemd, aangezien je in veel games werkelijk alles kapot kan schieten. Dat is dan blijkbaar geen probleem, maar dit wel. Men moet niet aannemen dat de ontwikkelaar dit gedrag daarmee goedkeuer of aanmoedigt, homofoob gedrag is, hoe verwerpelijk ook, onderdeel van de maatschappij en zou het op die manier best in een game kunnen horen.

0
test

@fonsrutte De scene in kwestie suggereert dat homo's verkrachters zijn. Dat is een homofoob stereotype. Je kan natuurlijk homofobie als onderdeel hebben van je fictionele wereld. Net zoals je games kan maken over een fascistische wereld. Het verschil zit hem hierin. Stel je een game voor over een wereld waarin nazi Duitsland gewonnen heeft. Prima. Interessante setting. Maar stel je nu eens een game voor in de gewone wereld waarin Joodse personage opduiken die alle door de nazis gepropageerde Joodse stereotypen uitbeelden (gierig, rijk, vies, crimineel). Is dat laatste dan okay? Dat is namelijk wat hier gebeurt. En daarom is de scene homofoob.

0

Aanbevolen voor jou