Mensen hebben van tijd tot tijd de behoefte om dingen van vroeger, weer terug naar boven te halen. Oude tv-series worden nog steeds veel bekeken, Supersounds of the 60s verkoopt als een tierelier en ook oude games gaan nog regelmatig over de toonbank. Soms worden ze nog los verkocht, een strategie die Nintendo veel geld in het laatje brengt, andere ontwikkelaars zoals Midway kiezen voor compilaties van de klassiekers op één enkel DVD-tje, waarbij de games geport zijn naar de huidige generatie consoles.

Atari heeft echter een veel betere oplossing. Men komt namelijk met de Flashback Classic Game Console, een iets kleinere replica van de klassieke Atari 7800 waarop een twintigtal klassieke Atarigames te spelen zijn. Deze games zijn standaard al op de console aanwezig. Opvallend is dat de console inclusief de games, niet veel duurder is dan de losse games van Nintendo of de compilatie van Midway. Atari is van plan de Flashback Classic Game Console namelijk voor $44,95 over de toonbank te laten gaan.

Onder de games bevinden zich trouwens echte klassiekers. Elk van deze games verscheen al eerder op de Atari 2600 en 7800 consoles. Eén spel, Saboteur, is echter nog nooit eerder verschenen. De volledige lijst luidt als volgt:Adventure

Air Sea Battle

Asteroids

Battlezone

Breakout

Canyon Bomber

Centipede

Crystal Castles

Desert Falcon

Food Fight

Gravitar

Haunted House

Millipede

Planet Smashers

Saboteur

Sky Diver

Solaris

Sprintmaster

Warlords

Yar's RevengeDe Flashback Classic Game Console verschijnt in november van dit jaar en wordt geleverd met twee jocksticks, een stekker voor het stopcontact en een stekker voor naar je televisie. Een hebbedingetje voor de nostalgen onder ons!

Atari Anthology Vind je trouwens 20 spellen maar wat weinig en heb je niet de behoefte nog een aparaat in je huis wekelijks af te moeten stoffen, dan is de Atari Anthology misschien een idee. Deze compilatie voor Xbox en PS2 bevat maar liefst 85 klassieke Atari games en zal voor slechts $19,95 in de winkels komen te liggen. Het hele persbericht daarvan vind je hier.