Assets Major League Gaming verkocht aan Activision Blizzard | Gamer.nl

Assets Major League Gaming verkocht aan Activision Blizzard | Gamer.nl

Alle assets van de eSports-organisatie Major League Gaming (MLG) zijn voor 46 miljoen dollar aan Activision Blizzard, de uitgever van games als Call of Duty en Overwatch, verkocht. Dat meldt de website esportsobserver.com.

Volgens het bericht had MLG een meeting op 21 december 2015 waarbij het raad van bestuur besloot de verkoop aan Activision Blizzard door te laten gaan. 


Vanwege de verkoop schijnt CEO Sundance DiGiovanni te zijn opgestapt en wordt hij vervangen door Greg Chishom, die hiervoor de CFO van het bedrijf was. Mike Sepso, de mede-oprichter van MLG, vertrok eerder dit jaar al en werkt bij een nieuwe eSports-divisie die Activision Blizzard eerder dit jaar heeft opgericht. Mogelijk gaan de teams samenwerken of worden MLG's a ets versmolten met het interne team, maar hier zijn nog geen uitspraken over gedaan.

MLG werd in 2002 opgericht en organiseerde in eerste instantie evenementen rondom Call of Duty en Halo, voordat het ook pc-games als World of Warcraft en Starcraft 2 meenam in zijn portfolio. In oktober gingen er geruchten dat Yahoo intere e had in het kopen van MLG. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou