Among Us is 100 miljoen keer gedownload

Among Us is 100 miljoen keer gedownload

Among Us is honderd miljoen keer gedownload op mobiel en pc. Dat laat ontwikkelaar Innersloth onder andere weten op Twitter.

Programmeur bij Innersloth en Twitter-gebruiker Forest onthult daarnaast dat de game afgelopen weekend op beide platformen 3,8 miljoen gelijktijdige spelers bereikte en zo'n 60 miljoen dagelijks actieve gebruikers telt.

Volgens data-analyseplatform Apptopia hangt het succes van Among Us samen met een stijging in het aantal downloads van de mobiele Discord-applicatie. Sinds 5 september is dat aantal opgelopen tot 800.000 downloads, vermoedelijk omdat voice chat essentieel is om de game te spelen.

In Among Us moeten spelers samen een ruimteschip onderhouden, terwijl een indringer de bemanning probeert te vermoorden. Gedurende de game is het zaak uit te vinden welke speler dat is. Among Us wordt gemaakt door drie man en lanceerde in 2018. Deze zomer nam de populariteit van de game plotseling toe.

Among Us is nu gratis beschikbaar voor mobiel en voor 3,99 euro voor pc.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Echt een leuke game. Wou dat ik het eerder ontdekt had.

0
test

Erg leuke game. Speel het al een tijdje met een aantal maten zo'n 2x in de week gezellig in de avond. Hiervoor speelden we graag Town of Salem wat een beetje hetzelfde idee is: Zoek de moordenaar(s) terwijl je tussendoor jezelf zo goed mogelijk aan het indekken bent. Het grootste verschil zit hem in de rollen bij Town of Salem, waar iedereen wat anders kan gedurende de nacht fases en bij Among Us zijn het de taken die je moet doen. Die laatste biedt net dat beetje meer gameplay, zodat je niet telkens hoeft te wachten.

0

Aanbevolen voor jou