Amazon: 'Twitch deelt dezelfde visie' | Gamer.nl

Amazon: 'Twitch deelt dezelfde visie' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Shear geeft meer details vrij over de overname. Zo behoudt hij zijn positie als CEO en ze behouden hun kantoor, cultuur en strategie. "Amazon denkt na over problemen en het oplo en daarvan op dezelfde manier als wij bij Twitch. Ze denken na over het bouwen van dingen voor consumenten en hoe dat op lange termijn zou moeten gaan."

Frazzini meldt dat gamen de nummer één of twee activiteit is op iets met een scherm. "Als we in apparatuur willen handelen, moeten we goed nadenken over games. De kern daarvan is de consumentenbeleving, wat Twitch zo intere ant maakt. Zij denken na over de lange termijn."

Google stapte af van het idee om Twitch over te nemen, doordat het bedrijf vreesde dat er vertrouwensproblemen zouden optreden door hun bezit van YouTube.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou