Amazon biedt free-to-play-apps aan zonder in-app aankopen | Gamer.nl

Amazon biedt free-to-play-apps aan zonder in-app aankopen | Gamer.nl

Webwinkel Amazon gaat free-to-play apps zonder in-app aankopen aanbieden in zijn nieuwe app Amazon Underground. Amazon betaalt de ontwikkelaars per minuut dat hun spel gespeeld wordt. Dat schrijft het bedrijf op zijn website.

In ruil hiervoor laten de ontwikkelaars de in-app aankopen van het spel weg. Omdat Amazon ontwikkelaars per speelminuut betaalt, hoeven gebruikers geen geld neer te leggen voor de apps. Het is niet bekend hoeveel Amazon app-ontwikkelaars gaat uitbetalen.

Underground
Amazon Underground fungeert als een winkel voor apps, net als bijvoorbeeld de App Store van iOS en de Play Store voor Android. Laatstgenoemde staat echter geen apps toe die zelf apps verkopen, daarom moeten gebruikers Amazon Underground direct downloaden van de Amazon-site. De app is alleen beschikbaar voor Android-apparaten.

Amazon laat weten dat Underground geen eenmalige promotiestunt is, maar een blijvend verdienmodel. Het bedrijf zal de app in de toekomst verder uitbreiden en nieuwe voordelen bieden.

Kindle
Amazon stapte eerder al over op een vergelijkbaar verdienmodel voor digitale boeken. Onafhankelijke schrijvers krijgen via diensten als Kindle Unlimited betaald per aantal pagina's dat mensen van hun boeken hebben gelezen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou