Een senior executive heeft tegen MCV gezegd dat er sterke geruchten de ronde doen onder mensen die hoog in de zakenwereld staan. "Maar er is niet veel meer te vertellen dan dat op het moment: het zijn geruchten. Door de activiteiten van Activision deze week kijkt iedereen wel uit naar hun volgende stap", vertelt MCV's bron.

Deze week maakte Activision bekend dat de Guitar Hero- en DJ Hero-series zijn stopgezet. De ontwikkeling van True Crime: Hong Kong is gestopt en ook in de Tony Hawk-serie worden er voorlopig geen games meer uitgebracht. In plaats daarvan wil Activision zich op grotere en betere series richten, zoals Call of Duty. Take-Two heeft een aantal populaire gameseries in zijn portfolio zoals Grand Theft Auto, Bioshock en Red Dead Redemption. Binnenkort wordt daar L.A. Noire aan toegevoegd. 

Call of Duty

Een aantal focustitels van de uitgever zijn die van ontwikkelstudio Blizzard: World of Warcraft, Diablo III en StarCraft II. Bovendien richt het bedrijf zich op het uitbreiden van Call of Duty. Voor die titel wordt er momenteel een nieuw digitaal platform ontwikkeld door de onlangs opgerichte interne studio Beachhead. Bovendien is er een Call of Duty-MMO in de maak voor de Chinese markt.

Activsion heeft verder nog de rechten op het maken van games van James Bond, X-Men, Transformers en Spider-Man. Van die laatste franchise is momenteel een game in ontwikkeling. Ook wordt er gewerkt aan games van Family Guy en is vandaag Skylanders: Spyro's Adventure aangekondigd.

Overname

In 2008, kort voor de release van Grand Theft Auto IV, probeerde uitgever Electronic Arts ook om Take-Two te kopen voor bijna 1,5 miljard euro. Dat bod, dat aanzienlijk hoger lag dan de toenmalige waarde van het bedrijf, werd afgewezen. Vervolgens heeft EA een poging gedaan tot een vijandige overname, door te proberen de aandelen rechtstreeks van de aandeelhouders te kopen voor een bedrag dat hoger lag dan de marktwaarde. Ook die poging mislukte echter.