Door het sluiten van de deal krijgt Activision recht op het wereldwijd uitbrengen van toekomstige games van Bungie gebaseerd op "een nieuw groot actie-universum" voor meerdere platformen. Bungie blijft echter wel een onafhankelijke ontwikkelstudio en behoudt de rechten op de nieuwe franchise. Daarnaast heeft Activision ook geen zeggenschap over door Bungie ontwikkelde titels die buiten de nieuwe franchise vallen.

Ervaring

"We hebben voor een samenwerking met Activision gekozen vanwege hun marktbereik en ervaring op het gebied van uitbrengen van games op meerdere platformen", aldus Harold Ryan, directeur van Bungie. "We hebben de afgelopen negen maanden nauw samengewerkt om deze deal tot stand te brengen en het is ons duidelijk dat Activision onze fans de beste game-ervaring wil geven."

"Bungie is één van de beste ontwikkelstudio's in de industrie en we zijn dan ook blij om de mogelijkheid te hebben om met hun getalenteerde team samen te werken", zegt Thomas Tippl van Activision Blizzard. Verder geeft hij aan dat deze deal de marktpositie van de uitgever versterkt en dat dit het doel om verder te blijven groeien dichterbij brengt.