Actie-puzzelgame The Ball rolt in beeld | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

The Ball is een puzzelgame die wordt gespeeld vanuit een eerstepersoonsperspectief. De speler rolt een bal door de spelwereld om daarmee puzzels op te lo en, maar ook vijanden te verpletteren. Volgens de makers zal zo'n zestig procent van het spel draaien om puzzelen, de overige veertig procent wordt besteed aan vechten en verkennen.

Unreal

Hoewel het spel ontwikkeld wordt door een drie man sterke onafhankelijke studio, wordt de krachtige Unreal Engine 3 gebruikt als grafische motor achter het spel. The Ball komt voort uit de 'Make Something Unreal'-competitie, waar het vijf keer met diverse prijzen naar huis ging.

The Ball staat gepland voor de zomer van dit jaar en zal bij de release zo'n twintig euro gaan kosten. Daarvoor krijgt de speler zo'n zes uur gameplay terug. Een multiplayermodus is niet aanwezig in The Ball.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou